Dorohoi News Logo

Salată de conopidă cu piept de pui, morcov și hrean

Salata de conopida

Ingrediente:
o conopida medie
un piept de pui
2 morcovi
1-2 radacini mici de hrean (e in functie de cat de iute mancati)
150 gr iaurt gras (eu folosesc cel de tip grecesc)
2-3 linguri de maioneza
1 ou
sare, piper dupa gust

Mod de preparare: Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare. Se aduna spuma si se lasa sa fiarba pana cand este bine patruns. Oul se fierbe. Conopida se desface buchetele si se pune si ea la fiert, in supa ramasa de la pieptul de pui. Dupa ce da in clocot, se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in buchetele mai mici. Dupa ce e fiert, pieptul se taie cubulete. Hreanul se curata, spala si se da pe razatoarea mica. La fel si oul fiert se da pe aceeasi razatoare mica. Morcovul se taie cubulete si se trage in putin ulei. Hreanul se freaca cu sare si cu maioneza, apoi se adauga iaurtul si se amesteca.
Toate ingredientele: pieptul de pui fiert si taiat cubulete, conopida, oul fiert si ras si crema cu hrean, iaurt si maioneza – se amesteca. Se condimenteaza dupa gust. Daca simtiti nevoia, puteti adauga mai mult iaurt pentru a lega salata. Se asaza pe platou sau in castron si se decoreaza cu verdeata, morcov…
Este un antreu excelent, poate fi servita pe masa familiei, cand aveti musafiri sau poate fi luata la pachet, in cutie de plastic cu capac.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web