Dorohoi News Logo

Prăjitură Vienetta

venetta

Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
6 linguri nuca macinata
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt

crema:
3 galbenusuri
3 linguri faina
100 g zahar
200 ml lapte
200 g Rama

Glazura:
300 g zahar

Mod de Preparare: Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa. Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena. Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie, punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat, ori cu glazura de ciocolata. O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web