Dorohoi News Logo

Chiftele de post, prăjite sau la cuptor

Chiftelute-de-cartofi

Ingrediente:
3 dovlecei sau/ și 2 vinete mai mici
2 cartofi
2 morcovi
1/2 cana orez brun
1 ceapă mare
2-3 linguri pesmet
1 legatură patrunjel
1 linguriță lecitină din soia
ulei de masline
3-4 caței de usturoi
sare de mare, dupa gust

Mod de Preparare: Se dau morcovii pe răzătoarea mică și se călesc în puțin ulei și apă, iar apoi se adaugă și ceapa tăiată mărunt. Amestecul se mai lasă câteva minute pe foc, până se înmoaie amestecul și scade toată apa. Cartofii fieți separat se zdrobesc cu furculița, iar orezul fiert timp de două minute se scurge de apă și se lasă la răcit. Vinetele sau dovleceii se dau și ei prin răzătoare și se pun la scurs într-o sită pentru eventualitatea în care ar lasă apă, potrivit sanovita.ro. Legumele călite anterior se amestecă într-un castron cu cartofii și cu vinetele sau dovleceii și se adaugă, pe rând, orezul, pesmetul, usturoiul păsat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit. Pregătești o tavă așternută cu hârtie de copt și încălziți cuptorul. Chiftelele se așază în tavă și se coc 30 de minute. Dacă preferați, le puteți prăji în ulei încins.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web