Dorohoi News Logo

Musaca de post, cu cartofi, vinete și ciuperci!

reteta-de-post

Ingrediente:
(pentru 6 persoane)

1 kg cartofi
400 g vinete
400 g pulpă de roșîi
1 ceapă mare
1 conservă ciuperci
15 g pesmet
opțional – 2 linguri cașcaval ras de post
1/2 legătură pătrunjel
2 roșii
1 ardei kapia mic
1 ceașcă vin alb
50 ml apă
50 ml suc de roșii
sare
piper
1/4 linguriță cimbru
ulei pentru prăjit

Mod de Preparare: Cartofii curățați de coajă și tăiați felii rotunde se prăjesc în ulei încins. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt, iar vinetele, ciupercile și roșiile se taie cuburi. Ceapa se călește până se înmoaie, apoi se adaugă vinetele și când acestea se înmoaie, adăugăm ciupercile și ardeiul, le mai perepelim puțin, apoi stingem cu vin, punem roșiile, verdeață tocată mărunt, asezonăm cu sare, piper și cimbru și lăsăm pe foc preț de câteva minute, până scade sosul lăsat de roșii și se îngroașă puțin compoziția, potrivit divainbucatarie.ro. Presăram pesmetul în ploaie peste compoziție, Putem pune dacă avem cașcaval de post 2 linguri de cașcaval ras (dar nu este obligatoriu!), ametecăm până se omogenizează compoziția și o luăm de pe foc. Într-un vas termorezistent, tapetat cu ulei și pesmet punem un rând de cartofi prăjiți. Îl acoperim cu un strat de vinete cu roșii și ciuperci, apoi așezăm încă un strat de cartofi și repetăm operațiunea. Terminăm cu al treilea rând de cartofi peste care punem felii de roșii. Turnam sucul de roșii amestecat cu apă peste musaca. Acoperim vasul cu o folie de staniol și îl dăm la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 minute. Luăm apoi folia și mai lăsăm încă 15 minute să se rumenească frumos. Poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web