Ingrediente:
1/2 kg. carne de porc, costite, etc.
1 ceapa mare
1 varza acra mijlocie (1 kg.)
1 foaie de dafin
1 varf de cutit piper, boia, cimbru, marar
ulei
Mod de Preparare: Sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume: pentru aceasta mancare carnea trebuie sa fie mai grasa!
Se pregateste carnea/coastele de porc: se spala, se condimenteaza bine cu sare, vegeta.
Ceapa si varza acra se taie marunt: Se caleste ceapa in 3, 4 linguri de ulei timp de cca. 2 minute, apoi se pune carnea (taiata bucati, daca e cazul) si o lingurita de boia dulce.
Se amesteca putin sa se coaguleze la suprafata, apoi se stinge cu un paharel de apa calduta si se pune imediat varza taiata ca fideaua, stoarsa de zeama.
Se pune putina apa, foaia de dafin, piperul, cimbrul (eu am avut uscat), mararul tocat. Se da la cuptor cu capac sa fiarba cca. 1 1/2-2 ore. Cand e gata, apa trebuie sa fie scazuta (se poate pune si o lingura de bulion).