Dorohoi News Logo

Prăjitură cu rom și ciocolată

praji_rom_mica

Ingrediente:
Blat:

75 g. unt moale
120 g. zahar
1 priza sare
4 oua
150 g. faina
1 plic de praf de copt
4 linguri rom
1 lingura cacao
6 ciocolate mici cu rom

Glazura:
200 g. ciocolata cu lapte
8 ciocolate mici cu rom
fulgi de cocos sau alune macinate

Mod de Preparare: Incalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti untul moale intr-un vas si bateti-l spuma cu mixerul. Adaugati zaharul si praful de sare. Adaugati ouale unul cate unul. Amestecati continuu.
Amestecati faina cu praful de copt si presarati-le treptat peste blat imrpeuna cu romul, apoi amestecati bine. Adaugati praful de cacao. Puneti in forma hartie pentru copt si turnati, usor, blatul.
Taiati ciocolatelele. Adaugati-le cat mai uniform deasupra blatului. Introduceti forma in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, dupa care scoateti blatul din forma. Lasati prajitura sa se raceasca.
Topiti ciocolata la bain-marie; turnati peste blat glazura de ciocolata si uniformizati-o cu un cutit, sau pur si simplu lasati-o sa curga in voie. Taiati ciocolatelele cu rom pe diagonala.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web