Dorohoi News Logo

Sarmale de post

sarmale-de-post

Ingrediente:
1 varză murată
250 g orez cu bob rotund
250 g ciuperci din conservă sau 500 g ciuperci proaspete
250 g ceapă tocată fin
100 g morcov
50 ml ulei
sare, piper și cimbru – opțional
250 ml suc de rosii sau bulion

Mod de Preparare: Într-o tigaie antiaderentă se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul ras timp de 3 minute. La final se adaugă ciupercile. Când toate ingredientele devin sticloase și se înmoaie, se adaugă orezul, sare, piper, verdețurile și alte condimente, după gust și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Cu această compoziție se umplu foile de varză și se rulează sarmalele. Pe fundul unui vas ce urmează a fi introdus la cuptor se așază un strat de varză tocată mărunt, apoi sarmalele în straturi, iar la final  se adaugă sosul de roșii și se stropesc cu puțin ulei. Se adaugă apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la cuptor pentru două ore sau până se fierbe bine varza și orezul!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web