Dorohoi News Logo

Dulceață din coajă de pepene roșu

dulceata

Ingrediente:
1200 g coaja de pepene verde
600 g zahar
coaja si sucul de la 1 lamaie
esenta de vanilie
un baton scortisoara

Mod de preparare: Curata partea verde inchis a cojii de pepene, lasand doar zona alba, apoi tai-o cubulete. Pune cubuletele intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasa-le acoperite 2-3 ore, fara sa le pui pe foc. Dupa ce coaja si-a lasat zeama, pune cratita la foc, impreuna cu zeama si coaja de lamaie, vanilia si batonul de scortisoara. Lasa dulceata acoperita la foc mic pentru 2 ore, apoi da capacul la o parte pentru ultimele 15 minute, incat sa scada. Scoate batonul de scortisoara. Cat dulceata este inca fierbinte, pune-o in borcane sterilizate, pune-le capacul si intoarce-le cu gura in jos pentru cateva minute. Lasa-le infasurate in prosoape de bucatarie pana se racesc.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web