Dorohoi News Logo

Sufleu de roșii cu vinete

sufleu

Ingrediente:
2-3 vinete
5 rosii mari
4-5 linguri ulei de masline
50 g parmezan
50 g cascaval
300 ml smantana
2 oua
50 g cascaval
1 catel usturoi
sare, piper
busuioc

Mod de Preparare: Se curata vinetele si se taie felii subtilrele, se aseaza pe un platou si se presara cu sare; se lasa  la scurs aproximativ 30 de minute. Rosiile se curata de coaja si se taie felii. Se toaca busuiocul. Se sterg vinetele, se incinge ulei in tigaie si prajim vinetele 2 minute pe fiecare fata. Se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie. Cuptorul se incinge la 180 grade. Intr-o forma rezistenta, unsa, asezam feliile de vinete si rosiile, ca tiglele pe acoperis, presarand si busuioc tocat. Se presara piper proaspat. Se rade parmezanul, usturoiul se toaca si se amesteca impreuna cu smantana, ouale, sare si piper. Amestecul se toarna peste legume si se presara cascaval ras.
Se coace sufleul cca. 25 de minute, la cuptor, pana se rumeneste.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web