Dorohoi News Logo

Prăjitură gustoasă de vară

Prajitura-cu-visine

Ingrediente (pentru o tavă normală de cuptor)
Se iau 5 ouă și se pun pe cântar cu totul fără să fie sparte, se cântăresc ouale cu coaja. Notați undeva gramajul acestor ouă. 
Se pune zahar pe cântar, în acelasi gramaj cu cel notat de la ouale în coajă. 
Se cântărește același gramaj de făină, ca cel de la ouale cu coajă. 
O cană normală de ulei de floarea soarelui, (250-275 ml). NU puneți niciodată ulei de măsline pentru că amărăște prăjitura.
Jumătate de pliculeț de praf de copt
Jumătate de lămâie sau o linguriță de oțet
Vanilie un pliculeț
Jumătate de kg vișine sau ce fructe aveti

Mod de preparare: Se sparg ouale într-un vas de mixer se adugă zaharul se amestecă bine cu mixerul, până se face cremos. Peste acest amestec se pune treptat făina și uleiul, de preferință pe rând, o lingură de făină, o lingură de ulei, până se termina uleiul din cană și toată făina. Consistența trebuie să fie ca cea a unei smântâni groase. Separat, se pune praful de copt care se stinge cu lămâie sau oțet. Se adaugă acest praf de copt stins și aroma de vanilie în amestecul de mai sus. Compoziția se toarnă în tavă. Deasupra se pun vișinele, fără sâmburi. Se preîncălzește cuptorul. Pentru cei care au aragaz cu reglajul temperaturii, acesta trebuie să ajungă la 175-180 grade Celsius când se pune prăjitura în cuptor. În acest timp se lasă tava cu prăjitura gata pregatită să se odihnească 5-7 minute înainte de a se băga în cuptor. Se pune la foc mic, către moderat, timp de 40 de minute după care se dă focul mai măricel până o vedem că este coaptă (culoare aurie). Ca sa încercați coca, băgați o scobitoare în compoziție și o trageți înapoi, încet. Dacă nu rămâne nimic pe scobitoare înseamnă că  prajitura e coaptă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web