Dorohoi News Logo

Plăcintă cu carne

placinta

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta Morarita
1 kg. carne macinata, amestec
500 g. ceapa
1 lingura gris
2-3 linguri ulei
sare, piper, mirodenii

Crusta:
100 ml. apa minerala carbogazoasa
100 ml. smantana
1 ou

Mod de Preparare: Se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei; se adauga carnea si condimentele si se caleste, amestecand continuu. Carnea nu trebuie gatita foarte mult. Compozitia rezultata se lasa la racit, dupa care i se potiveste gustul de sare, piper, boia, tot ce va place voua. La final, se adauga grisul. In tava bine unsa cu ulei se aseaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge usor cu ulei.Se pune un strat de umplutura si se continua in acest fel, alternand cate 2, 3 foi de placinta cu compozitia de carne pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se pensuleaza apoi usor cu ulei la suprafata si cu un cutit bine ascutit se taie in cate portii doriti. Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se toarna deasupra. Se introduce in cuptorul incins pentru 45-50 de minute. Se taie urmarind taieturile facute anterior.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web