Dorohoi News Logo

Prăjitură cu cremă galbenă

prajitura-galbena

Ingrediente:
Blat:

9 albusuri
250 gr zahar
1 praf de copt
200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
4 linguri faina

Crema:
9 galbenusuri
5 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
140ml lapte
1 pachet unt

Mod de Preparare:
Blatul:
Batem albusurile cu un praf de sare, pana cand obtinem o spuma pufosa. Adaugam zaharul batand in continuare. Cand a terminat cu zaharul, adaugam tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet. La sfarsit nucile taiate bucatele. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam compozitia, o nivelam si o dam la cuptor pentru 25 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Le punem sa fiarba pe abur pana cand se ingroasa crema.
Dupa ce s-a ingrosat o lasam la racit. Cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt. Apoi o punem peste blat si se decoreaza dupa preferinta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web