Dorohoi News Logo

Tort de ciocolată

tort

Ingrediente:
Pentru blat:

350 g. ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati
2 oua intregi
8 oua separate
350 g. zahar
200 g. migdale macinate

Pentru crema:
200 g. ciocolata alba, rupta bucati
200 g. unt nesarat
6 linguri frisca lichida
50 ml. lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)

Pentru glazura:
200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
250 g. unt nesarat
2 linguri de zahar pudra

Pentru fasia de ciocolata:
200 g. ciocolata amaruie/lapte
hartie pergament

Mod de Preparare: Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C. Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos: Tocati migdalele la robotul de bucatarie:Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua: Bateti albusurile spuma. Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri. Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita: acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute: Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic. Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie: Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul: Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:Tineti crema cateva minute la frigider.
Taiati blatul in doua: Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:Crema e o minunatie iar, ca s-o fac irezistibila mai adaugat inca o tableta de cioco alba.
Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul: Adaugati ciocolata topita la bain-marie: Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute: Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator: Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web