Dorohoi News Logo

Gogoși pufoase

gogosi-pufoase

Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie

Mod de Preparare: Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget. Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste. Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci. Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald. Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web