Dorohoi News Logo

Romburi cu nuci și cafea

nuci

Ingrediente:
Pentru aluat:

300 g. faina
1 pliculet praf de copt
300 g. zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
4 oua
200 g. unt
200 ml. cafea tare
200 g. nuci macinate
100 g. ciocolata de lapte/amaruie

Pentru ornat:
1 portie martipan
100 g. ciocolata alba

Mod Preparare: Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron. Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilinat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece. Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 minute. Dupa cum vedeti, folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii pe care o doream mai ingusta. Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine. Blatul se lasa la racit: Arata fain si asa pana la urma adica acum cand ma uit la el nu mai imi pare atat de inalt niste pitici pe creier cam zbuciumati, Prajitura se taie in forma de romburi: Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web