Dorohoi News Logo

Papricaș de pui

pui

Ingrediente:
500 g piept de pui (sau pulpe)
1 ceapa (tocata marunt)
2 ling boia, sare piper dupa gust
200 g smantana grasa +(50 g smantana lichida)
o lingura de faina

Mod de Preparare: Se pune ceapa la calit si cand devine albicioasa, se adauga boia si se mestica bine sa nu se prinda de oala. Se pune apoi carnea de pui (taiata marimi potrivite) si se lasa la inabusit sub capac aproximativ 10 minute(la foc mic) se toarte apa ferbinte peste carne, cat sa acopere carnea, se da gust cu sare si piper si se lasa la fiert pana cand carnea este fiarta si mai scade putin din apa. Inainte de a se lua de pe foc se pune smantana (se face un sos din smantana cu si lingura de faina) si se amestica usor sa nu se prinda de oala. Se serveste cu mamliguta calda.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web