Dorohoi News Logo

Ciulama de pui cu ciuperci

ciulama

Ingrediente:
600 g carne pasare
1 ceapa (taiata marunt)
200 g ciuperci
5 lingurite unt (ulei)
2 lingurite faina
100 ml lapte
1 galbenus de ou
2 linguri de smantana
supa de carne (piper, sare dupa gust...delikat si putin patrunjel sau marar pt decor)

Mod de Preparare: Ceapa si ciupercile se pun la calit intr-o tigaie pana cand se rumensc putin, carnea se ferbe (pana devine fragida). Separat, intr-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu lapte si cu zeama de unde a fiert carnea, amestecand mereu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Apoi se face o crema din galbenusul de ou si smantana si se pun in tigaie, (focul trebuie sa fie ff mic) se fiebe pana cand capata consistenta (si devine cremoasa) (se pune sare piper sau delikat, dupa gust) si apoi se adauga ceapa, ciupercile si carne. Se mai da un clocot si se serveste cald cu mamaliguta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web