Dorohoi News Logo

Piept de pui umplut

pui

Ingrediente:
4 piepti de pui cu piele si fara os
600-800 g kg cartofi
4 felii de sunca
4 felii/bucatele de cascaval
sare+piper
1/2 legatura de patrunjel
1-2 cepe
3-4 catei de usturoi
100 g bacon (numai cine doreste)
100 ml supa de casa sau din cub Maggi/Knorr
grasime pt. prajit + ulei pt. cartofi

Mod de Preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie felii groase de ca 1/2 cm. Acestea se spala, se zvinta si se amesteca cu ceva ulei in asa fel incit uleiul sa-i cuprinda pe toate partile. Ceapa se curata si taie marunt, la fel si usturoiul si se pune deoparte. Pieptii de pui se spala se zvinta bine si li-se taie un buzunar pe mijloc. In feliile de sunca se ruleaza cascavalul si se introduce in pieptul de pui, care in prealabil daca se doreste este bine sa i-se introduca si cite o bucatica de unt frecata cu usturoi, patrunjel si sare. Taietura se prinde in scobitori iar pieptii de pui se condimenteaza deasupra cu sare si piper. Intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte se incinge grasime si cind acesta este incinsa bine bine, se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile, se scot si se pun deoparte. In grasimea ramasa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare, se adauga usturoiul, se lasa ca 1 min la prajit. Totul se trage deoparte si se poate proceda in felul urmator. Ori se aseaza cartofii peste ceapa prajita si printre ei Baconul (daca se pune) ori se amestca cartofii cu ceapa prajita. Dupa ce cartofii sunt in oala acestia se aseaza in asa fel incit in mijlocul lor sa se faca loc pt. a se aseza pieptii de pui prajiti. Deasupra se toarna supa, se aseaza capacul, sau o folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul preincins la 220°C. Se lasa ca 30 min cu capac/folie, dupa care se mai lasa fara capac/folie pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web