Dorohoi News Logo

Brioșe cu fanta

1

Ingrediente:
4 oua
200g zahar
1 pac. zahar vaniliat sau citeva picaturi esenta
120ml ulei vegetal
1 priza sare
120ml Fanta
2 portocale
50 ml lapte
100 ml apa
1/2 pac. budinca de cocos (merge si vanilie)
75 g unt
fulgi ce cocos+zahar pudra in functie de gustul fiecaruia
300g faina de griu
1 praf copt

Mod de Preparare: Ouale se mixeaza cupriza de sare, zaharul si zaharul vanilioat pina devine totul precum o spuma si se adaoga incet si uleiul precum la maioneza. In continuare se adaoga coaja de portocala, fanta si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul si se imparte in mod egal in formele de muffins, in prealabil unse si infainate, sau daca Muffins-urile se lasa ca atare, se pot captusi formele cu hirtiute speciale. Se introduc in cupptorul incins la 180/190°C ca 15 min. Cele 50 ml de lapte se amesteca cu 100 ml apa, cu zahar si fulgi de cocos. Toate acestea se pun pe foc, amestecind in continuu pina ce lichidul se ingroasa pecum budinca. Se trage deoparte, se acopera suprafata cu folie de nailon si se lasa sa se raceasca complet. Cele 75g unt se freaca cu 1ls zahar si 1ls fulgi de cocos si pe rind cu cite 1 ls din masa de budinca, pina cind cantitatea de budinca este bine incorporata cu untul. Acum se mai adaoga la dorinta zahar si fulgi de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web