Dorohoi News Logo

Coaste de porc la cuptor

coaste-de-porc-la-cuptor

Ingrediente:
coaste de porc
1 - 2 pahare de vin rosu
1 pahar suc de rosii
3 - 4 linguri sos Worchestershire
2 - 3 linguri mustar
2 cepe
2 - 3 catei de usturoi
50 g zahar brun
zeama de la jumatate de lamaie
sare, piper, boia, cimbru uscat
1 kg cartofi

Mod de Preparare: Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata.Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec. Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mic, cam 170 grade, pentru vreo 3 ore - 3 ore si jumatate. La fiecare jumatate de ora scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sosul din tava. Daca sosul scade, adaugam vin si/sau apa. Folia de aluminiu o indepartam cam dupa o ora si jumatate. Si pentru ca sa avem o garnitura la coaste, fierbem 1 kg de cartofi intregi sau taiati bucati mari, pana cand sunt pe jumatate fierti. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata coastele, adaugam in tava si cartofii scursi de apa.Un adevarat deliciu, carnea este foarte, foarte frageda, condimentata si foaaarte aromata. Avem aproximativ 200 de calorii la 100 de grame in varianta cu cartofi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web