Dorohoi News Logo

Chec de post cu nuci

Chec

Ingrediente:
500 g faina
300 g zahar
2 linguri praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 fiola esenta de rom
10 linguri ulei floarea soarelui
1/2 cana apa
1 cana nuci maruntite
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare: Luați un bol în care puneți zahărul, uleiul, apa, prajul de sare și esența de rom. Mixați toate îngretientele, după care adăugați făina pe care ați amestecat-o cu prajul de copt și bicarbonatul. Făina se amestecă bine cu restul ingretientelor pentru a nu rămâne cocoloase. După ce ați încorporat totul, adăugați nucile mărunțite. După care, forma de chec se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Apoi, turnați compoziția, potrivit unica.ro. Checul se dă la cuptor, după care se scoate și se lasă la răcit. La sfârșit, puteți presăra deasupra zahăr pudră.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web