Dorohoi News Logo

Pască cremoasă cu ciocolată

5

Ingrediente
-300 g de aluat de cozonac
-250 g ciocolata neagra cu minimum 50% cacao
-250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa
-250 g unt cu peste 80% grasime
-8 galbenusuri
-150 g zahar
-30 ml coniac
-30 g amidon

Mod de preparare: Aluatul se intinde in foaie foarte subtire, apoi se pune in tava unsa cu unt. Se niveleaza bine si se taie surplusul, sa fie aluatul cu 1 cm in afara formei, atat. Se prepara crema de ciocolata. Intr-un vas se pun untul, mascarpone si ciocolata rupta bucati (cantitati egale) si apoi se pun pe foc, la topit. Se amesteca pana cand ciocolata este topita complet. Aceasta operatiune se poate face pe bain-marie, direct pe foc (amestecand continuu) sau la microunde 3 minute. Daca pare taiata crema, nu va speriati, amestecati energic cu un tel si veti vedea cum se leaga. Se adauga zaharul, coniacul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga si amidonul cernut si se amesteca energic. Se toarna crema in forma cu aluat si marginile se ruleaza spre interior. Se mai lasa in forma sa mai cresca, 20 de min, se ung marginile cu ou batut si se baga la cuptor. Se coace la foc potrivit, 175-180 de grade. Dupa 40 de minute se verifica, se face proba cu scobitoarea. Daca iese uscata, pasca este gata. Se lasa pasca cu ciocolata la racit, apoi se baga in frigider cel putin 1 ora, ca sa se intareasca bine crema. Nu uitati ca este o crema de unt cu ciocolata si daca nu este bine racita, va curge.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web