Dorohoi News Logo

Friptură de miel la cuptor cu cartofi

friptura

Ingrediente:
o pulpă de miel (de preferat pulpa din spate);
2 kg cartofi noi;
6-7 căței mari usturoi;
1 pahar mare vin alb;
o cană de apă;
50 ml ulei;
2-3 crenguțe rozmarin (opțional);
2-3 crenguțe maghiran proaspăt (opțional);
sare;
piper.

Mod de preparare: Se spală pulpa foarte bine, iar apoi se șterge cu un șervet de bucătărie. Se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se înțeapă pulpa de miel din loc în loc, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Apoi, bucata de carne trebuie unsă cu ulei, se freacă și cu sare și piper și se pune într-o tavă, care a fost unsă, de asemenea, cu ulei. Totul se adaugă în tavă și paharul de vin, și cana de apă și se așază pe bucata de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit. După primele 30 de minute, se scoate tava, se întoarce friptura de miel pe partea cealaltă, se învelește la loc și se mai bagă 30 de minute. Apoi se scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi, întregi, spălați bine, dar necurățați. Se mai adaugă câteva crenguțe de rozmarin și maghiran și se bagă tava acoperită încă 30 de minute la cuptor. După cele 30 de minute, se descoperă tava și se mai lasă friptura de miel la rumenit pentru încă 20-30 de minute.
În tot acest timp, trebuie urmărit ca sosul din tavă să nu scadă, iar dacă se întâmplă acest lucru, se mai adaugă apă călduță amestecată cu vin. Ar fi bine, din 10 în 10 minute, să se ungă cu o pensulă pulpa cu sosul din tavă. Când s-a rumenit friptura de miel la cuptor, poate fi scoasă și servită.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web