Dorohoi News Logo

Supă cu dovlecel

Supa-de-dovlecei

Ingrediente:
3 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
3 fire mari de praz tocate, partea alba si verde
2 dovlecei maricei tocati
7 cartofi medii curatati de coaja si tocati bucatele mici
1 litru de supa de pui sau apa
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara macinata
1 lingura de cimbrisor proaspat
1 cana (200 ml) frisca lichida neindulcita

Mod de Preparare: Intr-o oala se incinge uleiul de masline si untul pe foc mediu si se adauga prazul. Se caleste pana cand se inmoare fara sa se rumeneasca, 5-10 minute. Se adauga dovleceii si cartofii, se adauga supa de pui si se pune putina sare si piper. Se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand cartofii sunt patrunsi. Se adauga cimbrisorul si se da supa prin blender. Se intoarce supa in oala, se adauga nucsoara si frisca lichida, incalzindu-se, fara a se da in clocot. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine proaspata sau prajita si se pastreaza foarte bine in congelator chiar si o luna sau doua.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web