Dorohoi News Logo

Plăcintă cu brânză și spanac

borek-cu-spanac

Ingrediente:
6 foi de placinta, taiate in jumatate
ulei de masline cu aroma de busuioc
50 g pesmet

Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
450 g urda
2 maini de spanac proaspat, tocat
5 catei de usturoi, zdrobiti
1 ou
coaja rasa de la 1 lamaie
sare de mare si piper negru macinat, dupa gust
nucsoara proaspat rasa, dupa gust
50 g pesmet

Mod de Preparare: Se incinge cuptorul la 190?C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline. Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet. Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta. Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web