Dorohoi News Logo

Chec cu măr și morcov

chec-cu-mar-si-morcov

Ingrediente:
1 cana morcov ras
1 cana mar ras
200 g zahar
50 ml ulei de floarea soarelui
½ ceasca suc de portocala
100 ml apa minerala
300 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
coaja rasa de lamaie si portocala

Mod de Preparare: Intr-un vas mixam zaharul, uleiul, zeama de porocala si apa minerala pana la topirea zaharul. Punem morcovul si merele rase si amestecam bine. Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Le adaugam lingura cu lingura in amestecul de mai sus. Adaugam si coaja citicelor impreuna cu scortisoara. Omogenizam bine. Ungem si tapetam o tava de chec si turnam comozitia obtinuta. Dam la cuptorul incis in prealabil, pentru 45-50 min. la foc potrivit (180*C). Lasam sa se raceasca bine apoi pudram cu zahar vanilat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web