Dorohoi News Logo

Strudel cu mere

strudel-cu-mere

Ingrediente:
2 galbenusuri
400 g faina alba
100 ml apa minerala
200 ml iaurt gras
un praf de sare
Pentru impachetat:
175g margarina unirea
30 g faina

Mod de Preparare: Intr-un bol punem cele 2 galbenusuri, iaurtul, praful de sare, apa minerala si faina cernuta. Amestecam si framantam pana iese un aluat neted, ca de paine, pe care il impartim in doua. Din margarina ce a stat la temperatura camerei si cele 30g de faina facem o crema frecand cu o lingura margarina si incorporand treptat faina. Lasam crema de margarina la o parte si luam o bucata de aluat. O intindem intr-un patrat, nu prea subtire si ungem cu o parte din crema de margarina.
Apoi facem cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului. Apoi pliem catre mijloc, incepand cu colturile. De fiecare data suprapunem cu partea opusa celei pliate. Cand am terminat de impachetat, luam o folie si punem aluatul pe ea cu partea impachetata in jos, impachetam folia si dam la frigider pentru 15 minute. Cat primul aluat sta la frigider, ne vom ocupa si de cea de a doua foaie, procedand la fel. Dupa 15 minute. scoatem de la frigider aluatul, il punem pe planseta de lucru, de data asta cu plierile in sus, repetand operatiunea. Dupa cea de-a doua operatiune, se tine iarasi la frigider 15 minute.
Pentru umplutura: mere, zahar, scortisoara si pesmet de biscuiti. Am intins prima foaie de aluat, pe mijloc am pus jumatate din compozitia cu mere, am facut taieturi aproximativ egale pe ambele laturi iar fasiile rezultate, le-am impletit peste umplutura de mere. La fel am procedat si cu a doua foaie. Le-am pus intr-o tava, le-am uns cu ou batut si am dat la cuptorul incins de dinainte, pana s-au rumenit frumos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web