Dorohoi News Logo

Salată de pui cu ciuperci

1

Ingrediente:
2 piepti de pui, cu os, fara piele
8 - 10 castraveti murati
3 cutii de ciuperci
1 ou
150 g iaurt
150 ml ulei
3 - 4 linguri mustar
2 legaturi marar
zeama de o jumatate de lamaie
sare, piper

Mod de Preparare: Punem pieptii de pui la fiert in apa cu sare, cateva boabe de piper si o frunza de dafin. Daca sunt mari, ii putem taia pe jumatate, ca sa se patrunda mai repede. Ii lasam sa fiarba pana carnea de desprinde usor de pe os. Nu e nevoie sa spumam, cand e fiarta carnea, aruncam apa si lasam bucatile de pui sa se raceasca. Intre timp pregatim maioneza: in vasul inalt al mixerului punem in aceasta ordine: oul crud, sare, mustar, iaurt, zeama de lamaie si ulei. Punem piciorul vertical al mixeruluiin vas, il asezam pe fundul vasului si il pornim. Tinem mixerul nemiscat pana aproape tot uleiul se incorporeaza, iar apoi putem sa miscam mixerul pe verticala, sus-jos, pana cand maioneza este gata. Aceasta maioneza pregatita cu iaurt are acelasi gust cu cea traditionala, dar este mai lichida, asa ca e potrivita ca dressing la salate. Revenim la celelalte ingrediente: tocam marunt castravetii murati si ii stoarcem in mana, ca sa eliminam o parte din apa. La fel procedam si cu ciupercile. Cand puiul este suficient de rece cat sa putem desprinde carnea de pe oase, tocam marunt carnea si o punem intr-un vas mare, impreuna cu castravetii, ciupercile si maioneza. Amestecam bine ingredientele, adaugam mararul tocat fin, potrivim de sare si piper. Daca mai e nevoie, mai adaugam mustar. Pentru rezultatele cele mai bune, salata ar trebui lasata cateva ore la frigider, pentru ca sa se intrepatrunda gusturile si aromele. Inainte sa o servim, vedem daca mai e nevoie de mustar sau piper.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web