Dorohoi News Logo

Tartă cu miere și fulgi de migdale

tarta

Ingrediente
Pentru aluat:

120 g faina,
150 g zahar pudra,
50 g miere,
60 g unt,
1 galbenus,
2 linguri nuca macinata,
2 linguri de zeama de portocale,
2 linguri de coaja de portocala.
Pentru umplutura:
2 mere,
4 pere,
3 linguri de nuca macinata,
2 linguri miere,
3 linguri de zeam de portocale,
1 praf de scortisoara,
80 g fulgi de migdale,
10 g stafide,
frunze de menta pt. decor

Mod de Preparare: Amesteci faina cu zaharul, mierea, coaja de portocala, untul taiat bucatele, nuca macinata si framanti cu degetele pana obtii un amestec nisipos. Adaugi galbenusul, zeama de portocala si framanti energic pana obtii un aluat uniform si elastic. Mie mi-a mai "mancat" putina faina...Lasi aluatul la rece cca 30 de minute. Speli si cureti merele si perele de coaja si seminte, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de portocala, adaugi mierea, praful de scortisoara, stafidele si nuca macinata. Lasi totul sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Intinzi aluatul in foaie, tapetezi cu el forma de tarta, asezi o folie de copt peste aluat, presari boabe de fasole pentru ca tarta sa nu se deformeze la copt e doar am intepat aluatul cu furculita Biluta de aluat ce mi-a ramas a bagat-o la conge, pentru alte zile cu pofte; O introduci la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoti boabele de fasole si folia de copt si o mai lasi la cuptor inca 10 minute. Dupa racire, umpli tarta cu compozitia de fructe si presari deasupra fulgii de migdale-trasi pana la rumenire intr-o tigaie fara grasime-presari cateva stafide si decorezi cu frunze de menta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web