Dorohoi News Logo

Cheesecake cu mascarpone și cireșe

cheesecake

Ingrediente blat
200 de grame de biscuiti
70 g unt topit 

Ingrediente cremă
450g brânză dulce fină 
450 g mascarpone 
½ cană de zahăr 
1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie) 
4 ouă
coajă de lămâie rasă
150 g cireșe

Ingrediente decorare
250g dulceață de cireșe
150g cireșe

Mod de preparare: Pregățiti toate ingredientele cântărite în prealabil și le lăsați la temperatura camerei pentru ~20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncalzire la 180 grade C cu grilajul poziționat la mijloc. Se pregăteste o tavă tapetată cu hârtie de copt. În robotul de bucătarie cu lame, pisați biscuiții. Apoi, într-un bol se amestecă biscuiții pisați cu untul topit până se omogenizează bine. Aceasta este crusta pentru cheesecake. Într-un alt castron sau, de preferat în blender pentru o textură mai fină, se pune brânza și mascarpone și se omogenizeaza timp de ~5 minute. Se adaugă pe rând vanilia, zahărul, coaja de lamaie și ouăle bătute ușor. Crema de brânza trebuie să devină compactă și lucioasă. În forma pregătită, se pune compoziția de blat și se presează bine pentru uniformizare pe fundul formei. O coacem 5 minute în cuptorul incins la 180 grade. Se adaugă apoi cireșele de la care ați scos sâmburii și apoi crema de brânza. Aveți grijă ca brânza să acopere bine fructele. Înfășoara partea de jos a tăvii în folie de aluminiu, pentru a o izola de apa în care va sta în cuptor. Așezăm forma de copt cu totul într-o cratită mai mare în care turnăm apă, astfel încât să ajungă până la mijlocul formei de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~50 minute la 180 grade C sau. Apoi scoateți forma și lăsați pentru ~1 oră să se răcească (dacă aveți timp, puteți să o lăsați după răcire și 2 ore la frigider). Pentru decorarea prăjiturii adăugați deasupra dulceața și asezați peste cireșele.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web