Dorohoi News Logo

Fasole galbenă păstăi cu smântană

fasole-galbena-pastai

Ingrediente:
1/2 kg fasole galbena pastai
1 morcov mic
1 ardei galben
1 ceapa
2 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
sare, piper
boia de ardei
20 gr faina alba
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura frunze de patrunjel tocat

Mod de Preparare: Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rup de cca 4 cm. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele, iar ardeiul in cuburi mai mici. Calim ceapa in uleiul incins pana ce se inmoaie. Apoi adaugam morcovul, ardeiul, usturoiul si fasolea pastai. Se lasa la foc potrivit si se amesteca, sau se scutura putin tigaia. Turnam apa ca sa acopere legumele, apoi condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Lasam sa fiarba la foc incet. Dupa ce au fiert legumele, faina o amestecam cu smatana de gatit si o adaugam la legume. Se mai lasa pe foc atat cat sa se ingroase putin, apoi presarati frunze de patrunjel tocat. Merge foarte bine si cu oua ochiuri sau carnaciori la gratar.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web