Dorohoi News Logo

Tartă cu telemea și roșii

tarta

Ingrediente:
Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:
400 gr aluat de foietaj
350 gr telemea de oaie scursa bine
300 gr smantana
2 oua
2-3 rosii
piper

Mod de Preparare: Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteci smantana cu ouale, cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec. Rosiile le feliezi subtire. Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile. Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat. Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web