Dorohoi News Logo

Cheesecake cu ciocolată, stafide și migdale

cheesecake

Ingrediente:
Baza:

200 g biscuiti zdrobiti
2 linguri migdale macinate
100 g unt topit
2-3 linguri lapte

Umplutura:
2 oua
150 g zahar
500 g branza de vaci
100 g crema de branza Philadephia
50 g amidon alimentar
125 g stafide brune

Glazura:
100 g ciocolata cu stafide si migdale
50 ml smantana minim 20%
25 g migdale feliate

Mod de Preparare: In primul rand pregatim baza, amestecati biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest amestec, inclusiv peretii formei si lasati deoparte. Mixati ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Pe urma adaugam crema de branza si amestecam. Adaugati branza de vaci si amestecati. Urmeaza sa incorporati amidonul alimentar. Iar spre final stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Turnati compozitia obtinuta in tava, peste biscuiti si introduceti totul in cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet. Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie. Glazuram cheesecake- ul nostru si presaram fulgi de migdale. Dam la rece pentru cel putin o ora apoi feliem si savuram cu mare pofta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web