Dorohoi News Logo

Papanași cu smântână și dulceață

1

Ingrediente:
500 gr branza dulce de vaci
100 gr zahar
350 gr faina (350-400 gr; Cantitatea de faina depinde de cantitatea de zer din branza)
2 oua
2 pliculete zahar vanilinat
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 praf de sare
Ulei (pentru prajit)
200 gr smantana (200-300 gr)
Dulceata de capsune (sau de care aveti prin camara)

Mod de Preparare: Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 15-20 min. Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.

Nota: Nu faceti papanasii prea mari pentru ca la prajit se vor mari/ umfla foarte mult. Cumparati branza scursa bine de zer sau o puteti pune la scurs intr-o sita. Punem ulei la incins intr-o craticioara si incepem sa prajim papanasii si bilutele, pe ambele parti cateva minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare frumoasa.  Dupa ce ii prajiti pe toti, urmeaza partea in care ii ornati cu smantana si dulceata in cantitatea dorita de voi, iar apoi nu mai stati pe ganduri, ii puteti servi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web