Dorohoi News Logo

Supă de pui cu găluște

supa-de-pui-cu-galuste-de-gris

Ingrediente:
bucati de pui (eu am folosit copanele si pieptul)
2 morcovi
1 telina mica
1 ceapa mica
2 oua
12 linguri cu gris
sare, patrunjel

Mod de Preparare: Am fiert bucatile de pui pana a cazut carnea dupa oase. Spre sfarsit am am adaugat legumele intregi si le-am fiert impreuna cu carnea. Cand am terminat cu fiertul am scos carnea si am facut-o bucati mai mici iar supa am strecurat-o. Morcovul l-am taiat rondele subtiri si l-am adaugat in supa caci parea prea trista si necolorata. Dupa ce am strecurat supa si am facut carnea bucati mai mici am mai lasat oala pe foc si in timpul acesta am facut compozitia de galuste. Am batut cele 2 oua bine si am adaugat grisul lingura cu lingura. La a 12-a lingura am hotarat ca este suficient. Lingura cu gris a fost rasa, nu cu varf. O sa iasa ca o crema nu prea tare. Am citit undeva ca este important ca supa sa nu fiarba atunci cand punem compozitia de galuste. Asa ca am tras oala dupa foc in timp ce puneam compozitia. Au iesit ferme, nu s-au imprastiat prin oala si foarte pufoase. La sfarsit am adaugat patranjelul tocat marunt. Pofta buna!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web