Dorohoi News Logo

Salată mediteraneană de orez, ton, măsline, roșii uscate și lămâie

salata_de_orez_cu_ton

Ingrediente:
160 gr orez bob lung (prefiert)
140 gr ton fiert scurs
12 măsline negre fără sâmburi
4 roșii uscate la soare, în ulei
coaja de 1/2 lămâie (netratată)
Sare după gust
3 linguri ulei de măsline extravirgin
Busuioc proaspăt

Mod de Preparare: Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți orezul și lăsați-l să se răcească pe o farfurie. Pregătiți toate ingredientele care vor merge în salată:
Scurgeți tonul și fărâmați-l
Tăiați măslinele negre felii
Spălați bine lămâia și îndepărtați coaja,
Scurgeți roșiile uscate și tăiați-le în bucăți mici
Transferați orezul într-un bol când s-a răcit.Adăugați tonul, măslinele negre și roșiile uscate la soare. Amestecați bine. Puneți uleiul de măsline apoi adaugați coaja de lămâie. Amestecați totul bine. Ajustați condimentele dacă este necesar și serviți cu busuioc proaspăt!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web