Dorohoi News Logo

Prăjitură cu cafea

prajitura

Ingrediente:
Pentru foi:

200 g unt
1 ou
250 g zahar
1 lingurita praf de copt
150 g nuci macinate (migdale sau alune)
700 g faina
1 praf de sare

Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
1 lingurita cafea instant
200 g unt

Mod de Preparare: Oul se freaca cu zaharul, se adauga untul moale, nucile, sare a, praful de copt si faina in ploaie. Rezulta un aluat nelipicios care se imparte in 3 parti egale. Se intind foile si se coc pe rand pe fundul unei tavi tapetata cu foie de copt, 10 min. la foc mic.
Crema: Se freaca spuma ouale, zaharul si cafeaua. Se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul si se freaca bine pana obtinem crema spumoasa. Cu aceasta crema umplem foile astfel: pe un blat de lemn se pune o foaie pe care intindem un strat de crema, din nou foie, crema, astfel ultimul strat ramane crema. Se lasa la rece cel putin 2 ore apoi se taie. Se poate decora cu ciocolata topita si frisca.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web