Dorohoi News Logo

Supă de cartofi cu kaizer și usturoi!

ciorba-cu-coaste-afumate

Ingrediente: 
2 morcovi (unul se da pe razatoare)
carne de porc - taiata cubulete
kaizer afumat - tot cubulete
1 ceapa
o telina potrivita
4 cartofi
250 g smanatana
2-3 catei usturoi
patrunjel, marar
sare, piper, vegeta

Mod de Preparare: Intr-o oala prajim carnea, kaizerul, morcovul ras la care adaugam jumatate de lingura de vegeta... prajim pt 2-3 minute. apoi adaugam ceapa, telina si morcovul intregi se adauga apa, sa acopere legumele. Dupa ce fierb legumele se scot afara dupa ce carnea s-a fiert si supa clocoteste, se adauga cartofii si se mai lasa un sfert de ora apoi intr-un castron se amesteca 2 polonice de supa si smantana, apoi se adauga peste supa lasati sa mai dea in clocot o data, de doua ori. Se ia de pe foc si se adauga 2-3 catei usturoi razuiti fin, verdeata, se potriveste de sare si piper si se pune un capac deasupra pt cateva minute. Daca fac o cantitate mai mare de supa, aleg sa nu pun usturoi in toata compozitia ci dau fiecaruia sa-si puna individual, mai ales ca usturoiul schimba gustul pt a doua zi!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web