Dorohoi News Logo

Supă cu cartof dulce și porumb

supa

Ingrediente: 
1 ceapa, tocata marunt,
2 catei de usturoi, tocati,
1 praz mediu, tocat,
500 ml iaurt slab,
500 ml supa de legume,
1 cutie cu boabe de porumb, cca 200 grame, scursa de zeama,
1 cartof dulce taiat cuburi mici,
1 buchet de patrunjel, tocat,
2 linguri ulei de masline,
sare, piper, ardei iute pisat, dupa gust.

Mod de Preparare: Procesul de executie este foarte simplu si predictibil: prazul cu ceapa si cu usturoiul se perpelesc in uleiul de masline pina se inmoaie si devin translucide, cca 10 minute, dupa care adaugam cartoful dulce si boabele de porumb, le acoperim cu supa de legume si le fierbem cca 25-30 minute. peste iaurtul aflat intr-un castron adaugam cantitati mici de supa si amestecam, pina cind iaurtul se subtiaza, apoi adaugam acest amestec in vasul principal si omogenizam, aducem iar la fierbere pentru citeva minute. potrivim de sare si piper, inchidem focul, adaugam si patrunjelul tocat, mai putem adauga si in momentul servirii, pentru decor. Putem completa la servire cu putin ardei iute pisat, contrasteaza intr-un mod placut cu "dulceata" supei.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web