Dorohoi News Logo

Salată de orez cu creveți, dovlecel și ghimbir

salata-de-orez-cu-creveti

Ingrediente:
160 gr de orez
350 gr creveți (fierți)
1 dovlecel (aproximativ 300 gr)
1 rădăcină de ghimbir rasă (după gust)
Ulei de măsline
Piper
semințe de susan
Pentru marinada de creveți:
Ghimbir proaspăt (o bucată de aproximativ 3/4 cm)
4 linguri ulei de mțsline (sau chiar 5 linguri)
Suc de 1/2 lămâie

Mod de Preparare: Începeți prin a decoji creveții.
Faceți marinada: curățați rădăcina de ghimbir și tăiați-o în felii subțiri. Puneți bucățile într-un recipient dreptunghiular (pentru ca marinada să fie uniformă) împreună cu sucul de lămâie, uleiul de măsline și creveții. Amestecați bine, acoperiți recipientul și lăsați la marinat la frigider pentru cel puțin 3 ore (ideal, peste noapte). Gătiți orezul în apă cu sare și scurgeți-l. Lăsați-l să se răcească. Între timp, tăiați dovlecelul cubulețe. Rumeniți-i într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline, câteva minute, în timp ce amestecați. Adăugați un pahar cu apă și continuați să gătiți până când apa se absoarbe complet (aproximativ 6-7 minute). În acest moment, scoateți bucățile de ghimbir din marinată și turnați conținutul în tigaie (creveți + marinată). Amestecați, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 5-6 minute, amestecând din când în când. Terminați de gătit fără capac pentru câteva minute. Dacă a mai rămas puțin lichid de gătit, păstrează-l! Va fi perfect pentru a-ți aroma salata. Luați orezul răcit și puneți-l într-un bol. Adăugați dovlecelul, creveții și amestecați bine. Radeți ghimbir proaspăt după gustul dvs. și amestecați din nou. Acoperiți salata și lăsați să stea câteva ore la frigider. Înainte de servire, presară salata cu semințe de susan!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web