Dorohoi News Logo

Bombe din ciocolată de casă

salam-de-biscuiti

Ingrediente:
250 g lapte praf
7 linguri zahar
100 g unt
2 linguri cu varf de cacao
50 ml apa
5 linguri de nuca tocata
un pumn de stafide
cocos

Mod de Preparare: Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem.
Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos. Apoi in functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti formati bombele de ciocolata. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul. Recomandarea mea este sa va grabiti cu modelatul bombelor, este mult mai usor de lucrat cu ciocolata cand aceasta este inca calduta.
Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, sau fulgi de porumb, etc.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web