Dorohoi News Logo

Pui cu spanac și ciuperci în sos cremos

pui-cu-spanac

Ingrediente:
Puiul:

15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
5 pulpe de pui dezosate
sare
piper
cimbru
100 ml de apă

Sosul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
1 ceapă
500 gr ciuperci champignons
250 gr spanac proaspat (sau congelat)
400 ml smantana vegetală
sare
piper

Mod de Preparare: Tăiați bucățile de pulpele de pui în jumătate. Topiți untul cu uleiul de măsline într-o tigaie încinsă și prăjiți puiul timp de 5 minute pe fiecare parte. Adăugați sare, piper, cimbru și amestecați. Turnați apa în tigaie și acoperiți. Lăsați să se gătească aproximativ 45 de minute. Se topesc untul și uleiul intr-o tigaie, se adauga ciupercile tăiate fâsii și se rumenesc 5-10 minute. Se adaugă ceapa tocată și spanacul și mai călește 5 până la 10 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântâna vegetală în tigaie și se lăsă sosul să se reducă aproximativ 10 minute. Puneți bucățile de pui gătite în sos și gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web