Dorohoi News Logo

Salată cu pui în lipie

salata-cu-pui-in-lipie

Ingrediente:
800 g pulpa superioara dezosata sau piept de pui
150 g iaurt
sucul de la 1 lamaie
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita cardamom
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita piper
3 catei de usturoi
1 lingurita sare
1 rosie mare
1 ardei rosu
miezul unei salate
4 frunze ceapa verde
cateva fire patrunjel
smantana

Mod de Preparare: Daca folositi pulpe se degreseaza bine si se taie in fasii subtiri. Usturoiul impreuna cu sarea se mojareaza pana devine o pasta. Intr-un castron se pune carnea, se adauga sucul de lamaie, iaurtul, condimentele si usturoiul. Se amesteca, se acopera cu folie alimentara sau cu un capac si sa baga in frigider pentru minim 2 ore. Se poate si de pe o zi pe alta. Dupa ce a trecut timpul alocat marinarii, se incinge o tigaie mare se toarna 1 lingura de ulei si se pune carnea. Din cand in cand se mai amesteca pentru a se patrunde uniform. Ingredientele pentru salata se spala, se sterg si se taie. Se incalzeste usor o lipie intr-o tagaie fierbinte, se aseaza frunze de salata, felii de rosii si ardei, ceapa verde, cateva frunze de patrunjel, carne si 1-2 lingurite de smantana. Se continua procedeul pana se termina ingredientele.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web