Dorohoi News Logo

Tartă cu nuci

tarta-cu-nuca

Ingrediente: 
Blat:

300 g faina;
200 g unt;
1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
3 galbenusuri;
100 g smantana.

Umplutura:
200 g gem;
8 albusuri;
2 plicuri zahar pudra vanilat (160 g);
50 g faina;
25 g cacao;
250 g nuci;
coaja de la o lamaie rasa.

Mod de Preparare: Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri. Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile. Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee. Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri. Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci. Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata. Se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web