Dorohoi News Logo

Prăjitură de ciocolată cu biluțe de brânză și cocos

2

Ingrediente:
Bilute de branza si cocos:

250 g. branza dulce
50 g. nuca de cocos rasa
50 g. zahar
2 galbenusuri
3 linguri amidon

Blat de ciocolata:
4 oua
60 g. zahar
50 g. ciocolata topita
2 linguri faina
2 linguri amidon
3 linguri cacao
un praf de sare
un varf de cutit praf de copt

Glazura:
120 ml. lapte
50 g. zahar
25 g. unt
100 g. ciocolata

Mod de Preparare - Bilute de cocos: Se amesteca toate ingredientele; se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.
Aluat: Se despart ouale, se bat spuma albusurile praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se incorporeaza ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza. Se da la cuptor, la foc mediu -180 grade, pentru cca. 20-25 de minute.
Se prepara glazura: Se pun intr-un ibric toate ingredientele si se fierb la foc mic cateva minute, pana se ingroasa putin, se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine totul pe foc pana cand se topeste ciocolata. Se toarna glazura deasupra prajiturii caldute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web