Ingrediente:
700 g piept de pui sau pulpe dezosate;
400 g smantana;
2 linguri faina;
200 ml lapte;
100 g unt;
1/2 legatura patrunjel;
sare si piper.
Mod de Preparare: Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt. Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos. Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand. Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda.