Dorohoi News Logo

Pui cu smântână

Pui cu smântână

Ingrediente:
700 g piept de pui sau pulpe dezosate;
400 g smantana;
2 linguri faina;
200 ml lapte;
100 g unt;
1/2 legatura patrunjel;
sare si piper.

Mod de Preparare: Carnea se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie incinsa in 50 g de unt. Separat intr-o cratita se topeste untul ramas, se adauga faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga laptele si cu un tel se amesteca pana cand faina s-a dizolvat complet in lapte. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute amestecand din cand in cand. Totul se transforma intr-un sos super cremos. Sosul format se rastoarna peste carne, se amesteca si la foc domol se lasa sa fiarba inca 15-20 minute amestecand din cand in cand. Se potriveste de sare si piper. Cand este gata se presara patrunjelul. Se serveste alaturi de mamaliga calda.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web