Dorohoi News Logo

Piept de rață cu sos de portocale

sos de portocale

Ingrediente:
1 piept de rata
1 portocala, sucul si coaja
2 linguri de miere
25 ml de cognac de buna calitate
4 linguri de sos de soia
250 ml de fond de pui
300 g de cartofi pentru garnitura
1 cubulet de unt
sare si piper dupa gust
cateva fire de cimbrisor proaspat pentru ornare

Mod de Preparare: A taiat rata in bucatile importante: pieptul, copanele, aripile si spatele. A dezosat pieptul si l-a taiat in doua. Asezonam cu sare si piper, pe ambele parti. A spalat portocala in apa rece. A "razuit" fasiute de coaja de portocala pentru ornare si a taiat fasii mai late pentru a prepara sosul. Taiem portocala si stoarcem sucul. A mai facut rata cu portocala si am constatat ca pentru gustul meu e deajuns o portocala! Voi puteti sa incercati o cantitate mai mare de suc de portocala, daca vreti un gust mai acrisor. A curatat cartofii si i-a taiat cubulete. Incepem sa preparam sosul. Punem intro craticioara fondul de pui, vinul, mierea, sucul de portocale si coaja taiata in fasii late. Punem pe foc si amestecam. Lasam sa scada mai mult de jumatate, pana cand se ingroasa. Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit. Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit. Prajim carnea maxim 2 minute pe fiecare parte, asta ca sa obtinem maximum de savoare a carnii de rata. Carnea ar trebui sa fie facuta in sange. Scurgeti grasimea care s-a format in tigaie peste cartofii pe care i-ati pus in tava de cuptor. Introduceti tava in cuptorul incins si lasatii acolo pentru 20 de minute. Prajiti mai departe pieptul de pui pana s-a rumenit pielea, dar nu prea mult, pentru ca ne-a propus sa prajim carnea "in sange".

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web