Dorohoi News Logo

Ciorbă de cartofi cu tarhon

ciorba-de-cartofi-cu-tarhon

Ingrediente:
4 - 5 cartofi
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa
200 ml suc de rosii
3 linuguri ulei
1 legatura patrunjel
1 legatura tarhon proaspat sau tarhon in otet

optional:
1 ou,
3 linguri iaurt
sare dupa gust

Mod de Preparare: Tocam morcovul, telina, pastarnacul si ceapa si le inabusim in ulei cateva minute, adaugam putina sare, dupa care adaugam aproximativ 2 - 3 litri de apa. Cand zarzavaturile sunt aproape fierte, punem cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute, pana cand sunt fierti. Adaugam sucul de rosii si batem oul cu iaurtul. Luam 1-2 polonice de ciorba fierbinte pe care le turnam peste ou, iaurt si amestecam. Turnam amestecul in oala, stingem focul si potrivim de sare. Daca preferati ciorba mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie sau cateva linguri de otet. Pentru ca am avut tarhonul in otet, am pus vreo 2 linguri din acest otet. Presaram patrunjelul si tarhonul tocate marunt, si avem o ciorbita aromata, care are doar 35 calorii la 100 de grame.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web