Dorohoi News Logo

Prăjitură bicoloră cu glazură de scorțișoară

prajitura-bicolora

Ingrediente:
Pentru blat:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
esenta
o lingura de cacaoa
un praf de sare

Pentru crema:
2 plicuri de crema rapida
500 ml lapterece
100 ml frisca lichda

Pentru glazura:
250 g zahar pudra
2 linguri de frisca lichida
un praf de scortisoara

Mod de Preparare blat: Se bate albusul cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar, pana se intareste(bezea), apoi se adauga galbenusul zdrobit cu telul, esenta si faina turnata in ploaie. Aceasta compozitie se imparte in doua castronele;una ramane alba iar cealalta se amesteca usor cu lingura de cacaoa. Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt,apoi se toarna alternativ cate un rand subtire din fiecare culoare si se da la copt cca 15minut la foc potrivit.
Pentru crema: Se scoate prajitura de pe hartie, se taie in trei bucati egale (pe lungimea dungilor) si se lasa sa se raceasca. Pregatim crema, mixand praful de crema cu laptele rece pana se intareste apoi adaugam si frisca lichica si mai mixam cam 2 minut. Fiecare parte de blat se unge cu un strat de crema apoi se suprapun una peste alta incercand sa aranjam culorile diferit.
Pentru glazura: Se prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu frisca lichida, pe flacara mica a aragazului, pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina in care adaugam la sfarsit praful de scortisoara. Aceasta glazura se toarna calda deasupra prajiturii. Se da prajitura cel putin o ora la frigider, inainte de a se taia.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web