Dorohoi News Logo

Cartofi rustici

cartofi-rustici

Ingrediente:
750 g cartofi decojiti si taiati felii subtiri
230 g ceapa, taiata fin
Sare
piper negru
Nucsoara, proaspat rasa
2 catei de usturoi, zdrobiti
600 ml bullion de legume (zeama de la supa de legume)
1 lingura unt

Mod de Preparare: Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie. Intr-un vas termorezistent, se aseaza un strat de ceapa si cartofi. Se pun sare, piper si nucsoara, dupa gust, apoi se aseaza inca 4-5 straturi, terminand cu condimentele. Se amesteca usturoiul cu bulionul de legume, apoi se toarna peste legume. Deasupra se pun bucatele de unt. Se coace 1h 30 minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata, iar cartofii s-au inmuiat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web